1Tekengebied 1_1.png
1Tekengebied 1_2.png

Tijd, rust & aandacht

Symen van der Meer en Marlies Schoneveld zijn het gezicht van Van der Meer & Schoneveld Uitvaartzorg. Afscheid nemen met voldoende tijd en ruimte voor emoties; dat vinden wij als uitvaartverzorgers belangrijk. Met oprechte aandacht luisteren we naar het verhaal van de nabestaanden die we ontmoeten. Zo proberen we een goed beeld te krijgen wie de overledene is geweest. Het helpt ons als uitvaartverzorgers om een uitvaart met eigen karakter samen te stellen.

Betrokken bij nabestaanden

Marlies is in 2014 gestart als zelfstandig uitvaartbegeleider. In 2007 overleed haar echtgenoot plotseling. “Ik weet wat iemand verliezen betekent en ken het belang van een goed afscheid.” Ze voelt zich betrokken bij nabestaanden en heeft veel liefde voor het vak. Haar huidige levenspartner Symen raakte steeds meer betrokken bij het werk van Marlies en besloot zich bij haar te voegen.

Uitvaartondernemer Hoorn
Uitvaartondernemer Hoorn

Uitvaarten in de regio Hoorn en West-Friesland

Symen en Marlies verzorgen in de regio Hoorn en West-Friesland al jarenlang samen uitvaarten. In die periode hebben zij veel contacten opgedaan in Hoorn en de omringende dorpen. Symen: “Wij kennen de omgeving op ons duimpje, helpen nabestaanden met het maken van keuzes en regelen de uitvaart van a tot z. Het is ons doel om elke uitvaart bijzonder te maken, want iedereen verdient een persoonlijk afscheid.”

Familie Mulder

Toen mijn moeder vorige maand overleed wist ik direct wie ik moest bellen. Marlies die op respectvolle wijze al eerder de uitvaart van mijn zus had geregeld. In deze verdrietige omstandigheden moet je een klik hebben met iemand die alles achter de schermen regelt en rekening houdt met de wensen en het budget van de familie. Wij zijn, als familie, weer zeer tevreden over de verzorging en afhandeling van de uitvaart.


Bedankt Marlies namens familie Mulder.

Uitvaartondernemer Hoorn

Marlies Schoneveld

Symen over Marlies: Echt aanwezig zijn is de kracht van Marlies. Niet in de zin van ‘haantje de voorste’, in tegendeel. Ze is betrokken, rustig en bescheiden. Maar als ze bij een familie aan tafel zit is zij met haar aandacht volledig aanwezig, om zo de familie ideeën aan te reiken voor een passende persoonlijke tekst op de rouwkaart en ideeën voor een uitvaart die past bij de overledene. Volgens haar hangt goed afscheid nemen niet af van ‘groots of duur’, maar zit het in al die kleine bijzondere momenten die de familie samen beleeft in de week naar de uitvaart toe.

Uitvaartondernemer Hoorn

Symen van der Meer

Marlies over Symen: Symen is de meest stabiele persoon die ik ken, niet van zijn stuk te krijgen en hij vindt niet gauw iets raar. Dat is een eigenschap die goud waard is in de moeilijke en verdrietige tijden die een verlies met zich meebrengt. Een uitvaartbus, uitvaartmotor, bijzondere rouwrituelen, een condoleance in de voetbalkantine: geen probleem. Ook als er families zijn waar niet iedereen op één lijn zit, zorgt hij ervoor dat toch ieder met een goed gevoel op het afscheid kan terugkijken.

"Een uitvaart met aandacht, dat vinden wij belangrijk"