top of page
Uitvaartbegeleiding Hoorn West-Friesland

Wat te doen bij overlijden

01

Bel de huisarts

De huisarts komt langs om het overlijden officieel vast te stellen.

02

Bel Van der Meer & Schoneveld

0229-264792, wij zijn 24/7 bereikbaar.

03

Leg belangrijke spullen klaar

Kies kleding uit voor de overledene, misschien ook zijn/ haar favoriete verzorgingsproducten.

04

De uitvaart regelen

Wij maken met u een afspraak om in alle rust met jullie te praten over de uitvaart.

Bij overlijden

“Je uitvaartwensen kun je nu al vastleggen, vraag het wensenboekje aan”

Uitvaart regelen

Wanneer een dierbare overlijdt komt er veel op jullie als nabestaanden af. Wij staan op dat moment voor je klaar en nemen zoveel mogelijk zorg uit handen. Daarom begint onze kennismaking altijd met het bieden van een luisterend oor. Pas daarna komen we toe aan de praktische zaken die na een overlijden besproken moeten worden. Tijdens de dagen in de aanloop naar de uitvaart zijn wij het vaste aanspreekpunt en regelen alles wat nodig is om een bijzondere en persoonlijke uitvaart samen te stellen. 

Heb je nu direct een uitvaartverzorger nodig?

Uitvaartbegeleiding Hoorn West-Friesland
Uitvaartbegeleiding Hoorn West-Friesland

Meedenken

Als uitvaartverzorgers weten wij als geen ander dat bewust de tijd nemen om families te leren kennen heel belangrijk is. Elke overledene heeft een eigen verhaal. Wij luisteren naar wat jullie als nabestaanden te vertellen hebben, zodat we ons een beeld kunnen vormen van de persoon waarvoor wij samen met jullie de uitvaart vormgeven. Jullie wensen staan centraal. Wij denken graag mee en geven suggesties. Zo ontstaat een uitvaart die past bij de overledene en bij jullie als nabestaanden.

Meedenken
Uitvaart regelen
Wensenboekje aanvragen

Wensen vastleggen

Op elk gewenst moment is het mogelijk om uitvaartwensen vast te leggen. Wij helpen je hier graag bij. In onze afscheidswinkel spreken we alle opties met je door en overhandigen een wensenboekje. Deze kun je bewaren bij je persoonlijke papieren, zodat jouw persoonlijke wensen op ieder moment inzichtelijk zijn. Ook als er nu geen directe aanleiding is om na te denken over je eigen uitvaart kan het prettig zijn en rust geven om het ergens vast te leggen. Een gesprek hierover is altijd vrijblijvend.

Uitvaartbegeleiding Hoorn West-Friesland
Uitvaartbegeleiding Hoorn West-Friesland

Na de uitvaart

Het gemis en het rouwen begint pas echt na de uitvaart. Het leven moet opnieuw vorm krijgen zonder de aanwezigheid van iemand die je dierbaar was. Een intense periode van rouwverwerking breekt aan. De overledene leeft voort in herinneringen en in een passend aandenken. Vaak gaat het dan om een assieraad of urn. Wij helpen je graag bij de aanschaf van een mooie nagedachtenisvorm. Je bent van harte welkom in onze Afscheidswinkel in het centrum van Hoorn.

Na de uitvaart
Wensengesprek

Sfeerimpressies uitvaartlocaties omgeving Hoorn

Van der Meer & Schoneveld werkt samen met alle crematoria, uitvaartcentra en begraafplaatsen in de regio. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, wij denken graag met je mee over een passende uitvaartlocatie.

Uitvaartlocaties
bottom of page